23 sep

stop!contact?

 

De basis voor goede zorg is een goed contact. Maar dat is niet zo eenvoudig. Door de werkdruk, door fysieke of psychische beperkingen bij de cliënt of wellicht ongeduld bij jezelf lukt het soms niet goed. Daar valt veel aan te doen. In het ZonMw project Stop!Contact? worden handreikingen geboden voor lessen en trainingen, maar ook voor jezelf om in het directe cliëntencontact te gaan gebruiken.
Zo kan je je niet alleen meer bewust worden van je eigen rol in het contact met cliënten, maar ook hoe je je eigen rol in het belang van je cliënt en jezelf kunt verbeteren. Hoe kan je de cliënt stimuleren om zelf actiever te zijn, om te ontspannen of om actiever te worden? En natuurlijk ook: hoe kan je ook jezelf daar prettiger, sterker en professioneler in zijn. Sta even stil bij echt contact!

Meer weten? Klik hier!

Het Stop!Contact? project probeert met een serie films, cartoons, een e-learningsmodule, een kaartje met tips en uitleg van het contact-model een bijdrage te leveren en je te ondersteunen. Alles sluit direct aan op de andere GoedGebruik films, producten en e-learningsmodules.

Een prachtig voorbeeldfilmpje staat hier

Wil je meer weten en zelf aan de slag? Kijk dan bij onze cursus afstand en nabijheid