Twee begrippen zijn een rode draad in mijn werkzame leven; mensen en beweging.

Organisaties in de gezondheidszorg staan voor de uitdaging om hun maatschappelijk opdracht uit te voeren in een omgeving die constant in beweging is. Omdat de omgeving in beweging is en de organisatie hierop anticipeert of omdat de organisatie er zelf voor kiest om te bewegen. Mensen, meestal werkzaam in teams, hebben de uitdaging om deze veranderingen realiseren en zijn daarmee vaak zelf ook weer in beweging.

Na het afronden van de Academie voor Lichamelijke opvoeding ben ik gaan werken in de gezondheidszorg en heb daar bewegen en sport aan verstandelijk gehandicapten gegeven. Na het behalen van mijn diploma Heao Bedrijfseconomie heb ik aan uiteenlopende teams in de zorg voor verstandelijk gehandicapten leidinggegeven. In 2001 maakte ik de switch naar het onderwijs en ben ik als manager van de opleidingen dokters- tandarts- en apothekersassistente, in aanraking gekomen met de eerstelijns gezondheidszorg. Mijn werk als manager heb ik altijd gecombineerd met het verzorgen van onderwijs en trainingen. Momenteel ben ik, naast mijn werkzaamheden voor de CT Groep nog actief als docent Praktijkmanagement van de huisartsopleiding van het UMCG.

Aandachtsgebieden

– Trainen
– Coachen
– Organisatieadvies binnen de gezondheidszorg (vooral eerstelijns zorg)
– Individuele ontwikkeling
– Teamontwikkeling

Over Ger

Vanaf 2006 heb ik als interne trainer gewerkt in een omvangrijk organisatie- en cultuurveranderingstraject bij een grote onderwijsorganisatie. Om deze rol nog beter te kunnen invullen heb ik mijn doctoraal Bedrijfskunde behaald. Sinds 2011 werk ik als zelfstandige en heb ik me aangesloten bij de CT Groep.
Als praktijkcoach ga ik een duurzame relatie met een organisatie en haar mensen aan. Als het nodig is, wandel ik een stukje mee waarna vervolgens de organisatie of haar mensen hun eigen weg weer kunnen vervolgen.
Ook in mijn vrije tijd spelen mensen en bewegen een grote rol. Ik speel waterpolo in een team van enthousiaste 40+érs en ik coach het hockeyteam van mijn dochter. Iedere winter ben ik in Oostenrijk op de piste te vinden. Daarnaast geniet ik er van om te klussen aan mijn huis, in de tuin te werken of lekker uit te waaien op Vlieland.

  • 06 51 08 58 15
  • ger.plat@ctgroep.nl