Cursus code: SOPP ondersteuners

Je hebt in je werk regelmatig te maken met mensen met psychische problemen. Je werkt in de als doktersassistente, of bij de gemeente, bijvoorbeeld in het WMO loket. Of je bent medewerker of vrijwilliger bij een organisatie die veel te maken heeft met mensen met psychische problemen. Met de meeste mensen weet je prima om te gaan, maar toch zou je meer willen weten. Je wilt praktische tips, maar wilt ook meer weten over verschillende soorten psychische problemen en hoe je daar het beste mee kan omgaan. Mensen kunnen bijvoorbeeld heel ander gedrag vertonen dan je verwacht. Het lijkt alsof jouw boodschap niet overkomt, de ander reageert niet zoals je had verwacht of raakt plotseling heel geïrriteerd. Je wilt helpen maar wat kun je doen? En hoe ver kun je daarin gaan? Wanneer is het verstandig om meer gespecialiseerde hulp in te roepen?

Direct opgeven?
Hier opgeven voor de cursus voor ondersteuners

Om jou meer handvatten aan te reiken voor een professionele benadering geven wij de cursus Samen Omgaan met Psychische Problemen (SOPP) voor Ondersteuners. Psychische problemen komen heel vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. Eén op de twee mensen kent iemand in zijn omgeving met psychische problemen.

Mensen met psychische problemen ervaren vaak dat ze er helemaal alleen voor staan. Psychische problemen worden bovendien vaak niet of heel laat herkend. Iemand met psychische klachten heeft vaak te maken met een negatieve benadering en met vooroordelen.
De drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is vaak hoog. Vaak wordt pas heel laat passende hulp ingeschakeld. Dat is het moeilijke aan omgaan met psychische problemen.

Daarom is beter weten hoe je daarmee omgaat belangrijk.

Dat leer je in de cursus.
De SOPP-cursus is zeer geschikt voor iedereen die geregeld te maken krijgen met mensen met psychische problemen bijv. doktersassistenten, medewerkers van het WMO-loket, Sociale Dienst of Woningcorporatie, maar ook postbezorgers, maaltijdbezorgers of andere buitendienstmedewerkers.
• Herkennen van psychische kwetsbaarheid

• Effectiever communiceren

• Beter omgaan met angstig, depressief en suïcidaal gedag

• Professioneel omgaan met verbaal agressief gedrag

• Omgaan met je eigen vooroordelen over mensen met psychische problemen

• Je grenzen te bewakenEr is veel ruimte voor het bespreken van eigen ervaringen en eigen leervragen.
De training wordt gegeven door een ervaringsdeskundigen en een andere inhoudelijk deskundige
De SOPP-cursus bestaat uit 3 dagdelen van 3 uur, tijd en plaats in overleg. Tussen de cursusdagen zit telkens minimaal een week.
Je kunt je opgeven met je eigen team of er is geregeld een open inschrijving.

Meer weten?

Wil je een cursus boeken of meer weten? Kijk dan op de website of schrijf je direct in!
Ook kun. Je contact opnemen met SOPP@ctgroep.nl of met .

We zien uit naar je mailtje of telefoontje.