Cursus code: SOPP basis

Je hebt privé of in je werk soms te maken met mensen met psychische problemen. Bijvoorbeeld op school, in de buurt op je werk of als vrijwilliger. Af en toe kom je dan in aanraking met mensen met psychische problemen. Je wilt daarvan graag meer weten en ook vraag je je af hoe je het beste zou kunnen reageren. Je wilt praktische tips, maar wilt ook meer weten over verschillende soorten psychische problemen en hoe je daar het beste mee kan omgaan. Mensen kunnen bijvoorbeeld heel ander gedrag vertonen dan je verwacht. Soms heel zwijgzaam waar hij of zij altijd vrolijk en opgewekt is of heel druk en chaotisch bij iemand die altijd heel rustig is. Je zou wel willen helpen maar wat kun je doen? En hoe ver kun je daarin gaan? Wanneer is het verstandig om gespecialiseerde hulp in te roepen?

Direct opgeven?
Hier opgeven voor de basiscursus

Om jou meer handvatten aan te reiken voor een professionele benadering geven wij de basiscursus Samen Omgaan met Psychische Problemen (SOPP).

Psychische problemen komen heel vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. Eén op de twee mensen kent iemand in zijn omgeving met psychische problemen.
Mensen met psychische problemen ervaren vaak dat ze er helemaal alleen voor staan. Psychische problemen worden bovendien vaak niet of heel laat herkend. Iemand met psychische klachten heeft vaak te maken met een negatieve benadering en met vooroordelen. De drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is vaak hoog.

Vaak wordt pas heel laat passende hulp ingeschakeld. Dat is het moeilijke aan omgaan met psychische problemen. Daarom is beter weten hoe je daarmee omgaat belangrijk.

Dat leer je in de cursus.
De basis SOPP-cursus is zeer geschikt voor iedereen die te maken heeft met mensen met psychische problemen, in de dagelijkse omgeving.
• Herkennen van psychische kwetsbaarheid

• Beter omgaan met psychische problemen in je omgeving

• Omgaan met je eigen vooroordelen over mensen met psychische problemen

• Je grenzen te bewaken
De cursus wordt gegeven door ervaringsdeskundigen en deskundige hulpverleners.
De SOPP-cursus bestaat uit 3 dagdelen van 3 uur, tijd en plaats in overleg. Tussen de cursusdagen zit telkens minimaal een week.
Je kunt je opgeven met je eigen team of er is geregeld een open inschrijving.

Wil je een cursus boeken of meer weten? Kijk dan op de website https://www.ctgroep.nl/cursus/course/view.php?id=2 of schrijf je direct in! Ook kun. Je contact opnemen met SOPP@ctgroep.nl of met .

We zien uit naar je mailtje of telefoontje.